Заключителна изява по проект „Чуйте ни!”

вторник / 28 април / 2015 4:20

Заключителна изява по проект „Чуйте ни!”

Вчера в ОУ “Свети Паисий Хилендарски” – гр. Елхово се проведе заключителната изява по проект „Чуйте ни!”, който е включен в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 7” на Министерството на здравеопазването.

Пред  родители и гости учениците от III б клас, реализиращи проекта, представиха тържество на тема „Здравето е важно!”. В уводните думи изказаха благодарност на всички, които помогнаха да се реализира проекта: училищно ръководство, учители, административно-помощен персонал, родители, КТВ „Странджа”, вестник „Елховска дума” , г-жа Снежана Делчева – секретар на Читалище „Развитие”, г-жа Мариана Милева – ръководител на служба „Социални дейности” към община Елхово и доктор Русева – представител на РЗИ – Ямбол. За една от дейностите по проекта КТВ “Странджа” изготви кратък филм, който е публикуван в сайта elhovo.tv. На заключителната изява последваха гатанки и стихове за тютюна и тютюнопушенето. Ученичките Невена Драгнева и Магдалена Джисова презентираха извършените дейности по проекта. Запознаха родителите с десетте стъпки за отказване от тютюнопушенето, задаваха им въпроси, на които майките и бащите даваха отговори. Артистичните си способности третокласниците показаха в драматизацията на творбата на Атанас Душков „Страшнят Дим – Никотин”. Чрез нея учениците за пореден път показаха отношението си към проблема за тютюнопушенето. Тържеството завърши с филма „Денят на Яна”, от който присъстващите за пореден път се убедиха, че цигареният дим трови човешкия организъм”. Филмът е предоставен от доктор Русева от РЗИ – гр. Ямбол. Проектът на ОУ “Св. П. Хилендарски” гр. Елхово е озаглавен “Чуйте ни!” и се реализира от учениците от 3 “б” клас и учителите Мария Кючукова и Светлана Стоянова. Идеята на проектните дейности е учениците да имат достатъчна информация за вредата от употребата на тютюневи изделия и да оформят собствена позиция по този проблем, да им се даде възможност да покажат своето отношение към активното и пасивно пушене на цигари. Да се опитат да накарат хората около себе си да пазят своето и детското  здраве.

Националният ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 7″ се обявява с цел да мотивира учениците да осъзнаят ползите от среда, свободна от тютюнев дим, и да бъдат подтикнати околните към отхвърляне или ограничаване на тютюнопушенето. Предоставя се възможност за насърчаване на младите хора, притежаващи потенциал и проявяващи интерес към проблемите, свързани с тютюневия дим, да развият и осъществят идеите си в тази посока.

Един коментар за “Заключителна изява по проект „Чуйте ни!””

  1. Анонимен

    сряда / 23 ноември / 2022

    S

Оставете коментар