В ПГ „Ст. Караджа“ приключиха дейностите по подготовка за новата учебна година

петък / 29 юли / 2016 6:15

В ПГ „Ст. Караджа“ приключиха дейностите по подготовка за новата учебна година

В ПГ „Ст. Караджа“ приключиха дейностите по подготовка за новата учебна година. През изминалия месец бяха осъществени редица ремонтни дейности в двете бази на учебното заведение.

В учебния корпус бяха изциклени и лакирани всички учебни кабинети, част от столовете са отремонтирани, а в някои класни стаи са с нови учебни дъски. Новата учебна година ще посрещне учениците с частично подменени бюра, които са в употреба още от откриването на учебното заведение преди 45 години. В учебно-производствената база е поставена теракотна настилка на входното стълбище, а вчера бе завършена нова ограда, което има излаз на ул. Ангел Вълев.

В ПГ „Ст. Караджа“ е направен план-приемът в две паралелки дневна форма на обучение в четири специалности – „Малък и среден бизнес“, „Екскурзоводско обслужване“, „Машини и съоръжения за заваряване“ и „Ел. машини и съоръжения“. Във вечерна форма на обучение паралелката е една с две специалности „Машини и съоръжения за заваряване“ и „Производство на облекло от текстил“. За предстоящата нова учебна година вече има назначени учители по физическо възпитание и спорт и по туризъм и икономика.

В момента приключва процедурата по обявения конкурс за директор на ПГ „Ст. Караджа“. Единственият кандидат за поста е г-жа Снежана Връцова, която е Директор на ПУИ „Н.Й.Вапцаров” – Елхово, а сегашният директор на професионалното училище инж. Христо Петев се очаква да получи заслужена почивка.

 

Народното събрание окончателно заличи професионалните училища. Това стана с приемането на промените в Закона за професионалното образование и обучение на второ четене. Реално от новата учебна година Професионалната Гимназия ще се нарича Гимназия “Стефан Караджа”. С промените в закона се увеличават съотношението на теоретичното и практическото обучение в полза на практическото, както и увеличение на практиката в реална работна среда.

Един коментар за “В ПГ „Ст. Караджа“ приключиха дейностите по подготовка за новата учебна година”

  1. Daniel

    неделя / 2 юли / 2023

Оставете коментар